Wervingscampagne personeel

Met focus op langdurige betrokkenheid

Jezelf presenteren als aantrekkelijke werkgever is belangrijker dan ooit. Met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, is en blijft het een uitdaging om de juiste talenten te vinden. Het gaat over de continuïteit van je organisatie. Onze aanpak richt zich op het in beeld komen bij kandidaten met potentieel. Dat is niet even snel een vacature invullen, maar een focus op personeel dat landurig betrokken is bij je organisatie.

Om personeel te vinden dat zich echt betrokken weet bij je bedrijf, beginnen we bij de behoefte en beleving van de ideale kandidaat. Wat is voor hem of haar echt belangrijk in een werkgever. Door goed voor ogen te hebben wat de ideale kandidaat beweegt en motiveert ontstaat er een ander soort wervingscampagne. Niet in de eerste plaats gericht op de vacature of functie-eisen, maar het profiel van de persoon en de kernwaarden van je organisatie.

In onze aanpak gaat het ook veel meer over het aangaan van een (digitale) relatie. Dat bepaalt ook het tempo van de uitvoering. Niet snel zomaar iemand ‘naar binnen duwen’, maar gericht op zoek naar de persoon die van waarde is voor je bedrijf. En omgekeerd, voor wie jouw bedrijf van waarde is. Anders dan bij een uitzend- of wervingsbureau en bovendien heb je veel meer de regie in eigen handen.

Wervingscampagne personeel

Borg de continuïteit van je organisatie

Onze aanpak voor wervingscampagnes personeel is niet iets eenmaligs, maar een continu proces. Steeds weer opnieuw verrassende kanten van jezelf als organisatie laten zien. Daarmee onderscheid je je van concurreerde bedrijven die in dezelfde personeelsvijver vissen. Wij helpen organisaties met die verschillende kanten in beeld te brengen en over verschillende kanalen te verspreiden. Wil je meer weten over hoe we dat doen? Neem dan contact op via het formulier of bel voor een kennismakingsafspraak.