Verpakking ontwerpen A5tien voorbeeld Julia Packit

Verpakking ontwerpen

Vertel je merkverhaal

Een verpakking is één van de meest tastbare contactmomenten tussen je doelgroep en je merk. Het ontwerp van de verpakking is een krachtige uiting van je merkbeleving. De vormgeving, de stijl, het soort materiaal en de vorm vertellen jouw merkverhaal. In onze aanpak verpakking ontwerpen is dat ons uitgangspunt.

Als A5tien helpen wij je met je verpakking ontwerpen. Een ontwerp waarmee je merkverhaal effectief wordt vertaald. En een ontwerp waarop alle technische informatie voor food en non-food verpakkingen netjes is verwerkt. Daarnaast helpen we ook met het bewaken van een consistente uitwerking van het ontwerp. In die consistentie zit tenslotte de kracht van herkenning. Door over langere termijn en over verschillende verpakkingsvormen die lijn vast te houden, borgen we je merkverhaal.

Creëer onderscheid in het schap door een opvallend verpakkingsontwerp

Een sterk verpakkingsontwerp helpt je onderscheiden in het schap. Door af te wijken van het bestaande, helpt het ontwerp van je verpakking je product op te laten vallen tussen al het andere aanbod. Het creëert aantrekkingskracht. En eenmaal in gebruik helpt een herkenbare verpakking voor herhaalaankopen. Je merkverhaal blijft top-of-mind in beeld bij je doelgroep.

Verpakking ontwerpen: de techniek

Naast een aantrekkelijk ontwerp zorgen we er tenslotte ook voor dat de drukbestanden technisch juist worden aangeleverd voor productie. Met ervaring in het aanleveren van bestanden aan verschillende productie-omstandigheden in bijvoorbeeld het verre oosten of oost Europa, borgen we zo veel mogelijk dat de drukker de bestanden zonder gesleutel kan verwerken.

Luister ook de A5tien podcast verpakkingsontwerp voor Pack-It

In deze podcast gaat Ton Oosterwijk, merkstrateeg van A5tien in gesprek met Wouter Vugts, categorie developer bij Pack-It. Een podcast over de dynamiek van merkstrategie van een groothandel in de markt van huishoudelijke consumentenproducten.

verpakking ontwerpen a5tien

Je klant als startpunt in
verpakking design

Ga je een nieuw product op de markt zetten of is het tijd voor een re-design van je huidige verpakkingslijn? Dan helpen wij je graag met je verpakking ontwerpen volgens onze A5tien-methodiek. Die begint met je klant. Met welke design-assets spreken we jouw klantengroep het beste aan. Welke kleur, welke lettertypes, welke vormen en symbolen. Hoe dichter we op de huid en in het hoofd van je klant duiken, hoe effectiever de vormgeving van de verpakking.

Verpakking ontwerpen

Neem contact op voor meer informatie

Ontdek onze aanpak in verpakking ontwerpen. Laat je gegevens achter via het formulier of bel voor een afspraak.

Ton_Oosterwijk_A5tien_B2Bmerkstrategie