Bedrijfspresentatie

Je bedrijf er goed uit laten zien

Als ondernemer wil je dat je bedrijf er goed uitziet. Dat zegt iets over jou als ondernemer en het geeft een indruk wat ik kan verwachten als klant. Een consistente uitstraling versterkt het beeld van betrouwbaarheid. Het consequent toepassen van huisstijlelementen zoals je logo, kleurgebruik, typografie, vorm en layout dragen daar aan bij. Het schept vertrouwen en geeft het gevoel van professionaliteit. Je bedrijfspresentatie willen we zo dicht mogelijk laten aansluiten op het niveau van professionaliteit van je klanten en prospects. Het is de verbinding zoeken met je markt op basis van persoonlijkheid.

Je bedrijfspresentatie gaat dus over meer dan over je logo en huisstijl. Het gaat in de kern over je bedrijfsverhaal, of zoals wij dat verwoorden, over je merkverhaal. Dat verhaal bestaat uit verschillende kernelement. In de basis is dat je strategie in missie en visie. Je bedrijfspresentatie gaat ook over je oorsprong als organisatie en je droom voor de toekomst. In je bedrijfspresentatie komt ook je belofte voor je klant terug, je propositie in de vorm van een merkbelofte of statement. Maar het belangrijkste door je hele presentatie is je persoonlijkheid als organisatie. Het karakter van je bedrijf. Dat is wat je werkelijk aantrekkelijk maakt voor klanten, prospects en personeel. 

Een bedrijfspresentatie opgezet vanuit een merkverhaal helpt je onderscheiden van je concurrentie. Dat maakt de keuze voor zaken doen met jullie organisatie makkelijker. Het valt op een maakt je aantrekkelijker wanneer het verhaal consequent wordt doorgetrokken in alle uitingen.

De uitingen van je bedrijfspresentie vinden grofweg plaats binnen twee domeinen, online en offline. Je website maar ook de manier waarop je jezelf presenteert op social media geeft een eerste indruk wie je bent. En offline is de impact misschien wel groter en duurzamer in de vorm van een brochure die op het bureau van de klant blijft liggen of de welbekende drieluik-kalender die het hele jaar in beeld is. Maar ook digitale presentaties in PowerPoint ter ondersteuning van het verkoopgesprek zijn onderdeel van je bedrijfspresentatie.

Bedrijfspresentatie

Maak van je bedrijf een merk

Wil je weten hoe wij je bedrijfspresentatie vanuit jullie unieke merkverhaal opbouwen en uitwerken? Neem dan contact op via het formulier of bel voor een afspraak.

Ton_Oosterwijk_A5tien_B2Bmerkstrategie